Svar till Scocco och Andersson om 900 miljarder-rapportens beräkningsmetod

Scocco och Andersson (S & A) har i en artikel på Arena idé försökt förklara beräkningsmetoden de använder i rapporten ”900 miljarder skäl att uppskatta invandring”. Argumentationen innehåller dock avgörande brister som jag här ska förklara.

S & A skriver följande:

ETC sprider falska påståenden om invandringens effekter - del 1

Igår släppte tidningen ETC en stor bilaga med titeln “Vad varje människa bör känna till om invandring, flyktingar och rasisternas lögner”. Bilagan innehåller tyvärr många felaktiga resonemang vilket gör att slutsatserna helt enkelt inte håller.

Här följer en sammanfattning över de brister jag hittat.

Henrik Schyffert uttalar sig om invandringens kostnader

Nu har ytterligare en komiker uttalat sig i invandringsfrågan.
(Magnus Betnér, Soran Ismail och Kristoffer Appelgren har gjort det tidigare, jag bemötte Kristoffers uttalande i ett tidigare blogginlägg).

Dick Harrisons argumentation om invandringen är bristande

Följande debattartikel skickades in till SvD den 1 januari men refuserades utan motivering.

I Brännpunkt den 31 december argumenterar Dick Harrison (HR) mot Sverigedemokraternas invandringskritiska hållning genom att lyfta fram positiva historiska exempel. Tyvärr har hans argumentation inte stöd i forskningen.

Fridolin, Åkesson och Front National

På sin Facebook-sida har Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin skrivit ett inlägg som börjar med detta stycke:

"Nu får det vara slut på mörkandet, Åkesson! Du har nyligen kallat det franska rasistpartiet Front National för "fräscht" och "modernt". I onsdags höll deras grundare och parlamentariker Jean-Marie Le Pen valmöte där han önskade att Afrika skulle drabbas av ebola så människor dör hellre än flyr till Europa. Tidigare har Le Pen kallat Förintelsens gaskamrar för en "historisk bagatell". Är det detta parti du kommer bilda grupp med i EU-parlamentet?"

Veronica Svärd bemöter invandringskritisk annons

Här om dagen publicerade Aftonbladet en debattartikel av Veronica Svärd - riksdagskandidat för Feministiskt initiativ och doktorand i socialt arbete. Eftersom min slutsats är att artikeln innehåller stora brister så har jag valt att bemöta den här.

Svar på blogginlägg om SD och invandring

En gammal valbobo skrev igår följande blogginlägg om SD och invandring. Jag tänkte här bemöta de påståenden och funderingar som lyfts i blogginlägget.

Tankar och förslag för minskad främlingsfientlighet och rasism

Miljöpartiets arbetsgrupp för minskad främlingsfientlighet och rasism släppte här om dagen en rapport. I den presenteras tio texter författade av arbetsgruppens olika medlemmar. Gruppens medlemmar består av:

Anders Lindbergs argumentation är bristande

Här om dagen skrev Anders Lindberg en ledare där han kritiserade Moderaterna för att klumpa ihop Socialdemokraterna med Sverigedemokraterna. Moderaterna har använts sig av det klassiska argumentationsfelet guilty by association. Det går till så här:

1. SD är dåliga.
2. I en viss fråga tycker SD och S lika.
3. Alltså är S dåliga.

Vad media inte berättar om Syrien

Varje gång USA uttalar sig om situationen i Syrien kommer jag att tänka på Wesley Clark - den före detta fyrstjärniga generalen och överbefälhavaren för Nato. I början av 2007 intervjuades han i det oberoende nyhetsprogrammet Democracy Now. Under intervjun berättade han om hur han efter 11 september-attacken fick ta del av hemlighetsstämplad information om att USA skulle anfalla sju länder på fem år. Länderna var: Irak, Syrien, Libanon, Libyen, Somalia, Sudan och Iran.

Det viktigaste ur intervjun kan ni se i följande Youtube-klipp:

Sidor

Prenumerera på One Man Think Tank RSS